neděle 27. června 2010

Jsme jiní, ale rozumíme si

Včera jsem byl s Páníčkem na velkém happeningu v Praze, který se jmenuje United Islands. Nebylo to stejné jako když ho doprovázím třeba na Knižní veletrh, protože tady bylo tolik různých lidí, že bylo hrozně zajímavé je pozorovat a poslouchat. Jeden pán z Mexika se snažil číst české knížky, které vydává Nová Akropolis a hrozně se s Páníčkem nasmáli, kolik slov je podobných ve španělštině a v češtině. Další byl francouzsky mluvící černoch, který se zajímal hlavně o archeologické reprodukce z Egypta a pak se pochlubil, že je muslim a že velmi obdivuje bohyni Maat. Také se zastavilo hodně mladých lidí, kteří si chtěli roztočil Kolo Ctností, aby zjistili, kterou ctnost mají rozvíjet. A nakonec přišla paní, které se moc líbila knížka o pejskovi, který se jmenuje Möassy, a který se stal člověkem, aby pak mohl procestovat celý svět a pozorovat, pro něj tak zvláštní, svět lidí.
Lidí se u stánku Nové Akropolis zastavilo hodně a všichni našli společnou řeč v některé z oblastí, které se Nová Akropolis věnuje. A to bylo hezké.
A když už jsem se zmínil o psu jménem Möassy, chci vám ukázat jedno starší video, kde jasně uvidíte, že my kočky se dokážeme skamarádit třeba i s tak zvláštními tvory, jako jsou psi. A když tohle dokážeme my, tak už vůbec nechápu, proč si vy lidé někdy nerozumíte a dokonce mezi sebou vedete třeba i války. Zamyslete se na tím!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat