pátek 11. prosince 2009

Seriály

Dnes vám musím napsat o něčem, co my kocouři máme opravdu rádi. Ne, nejsou to seriály, ale spánek. A brzy uvidíte, jak to spolu souvisí.

Pokud jde o spánek, tak není nic lepšího, než si najít teplé místečko vedle kamen nebo v Páníškově postýlce. A nejlepší je, když se takhle slezeme s klukama na jednu hromadu, protože to si pak můžeme hřát kožichy navzájem a to se to pak spinká...

Ale proč vůbec píšu o spánku a ... o seriálech? Můj Páníšek má totiž problém. Přijde domů sice unavený, ale vždycky si musí pustit nějaký ten seriál (na internetu) a to se mu najednou nechce spát. Po jednom dílu toho seriálu si pustí druhý, pak další a další a najednou kouká a ono je třeba 5 hodin ráno. Pak už teda usne a ráno ... ráno je to peklo. Buď zaspí do práce nebo vstává na poslední chvíli a vůbec nemá čas se s náma pomazlit. Konzervu nám sice otevře, ale někdy myslím, že u toho ještě pořád spí. Všichni se mu snažíme s přípravou papání pomoci, lezeme na stůl, abychom mu pomohli srovnat masíčko na mističky, ale není to moc platné. On u toho tak nějak zmateně pobíhá a kolikrát si říkám, že o nás ani neví.

Je to celkem problém, protože Páníšek je pak celý den dost unavený. Je to asi něco jako droga. On si myslí, že u těch seriálů odpočívá. Ale to se přepočítal - spánek je spánek a my kocouři o tom něco víme! Někdy dáme i 16 hodin, ale to pak zase nic neuděláme. Nic si nepřečteme, nepokecáme na chatu a úklid pelíšků také pak za moc nestojí. Asi by jeden kocour i člověk měl najít nějakou tu optimální variantu, jak moc spinkat a jak moc dělat něco jiného.

Nějakej moudrej človíček, tuším, že se jmenoval Platon nebo tak nějak, prý napsal, že člověk by měl den rozdělit prý na 4 stejné části. 6 hodin by měl věnovat svému tělu, 6 hodin svojí duši, 6 hodin práci pro ostatní a 6 hodin spánku. To vypadá celkem rozumně. Teda pro lidičky, my kocouři to asi musíme mít trochu jinak... Zkusím to Páníškovi nějak vysvětlit, protože ty seriály ho jednou úplně zničí a kdo nás pak bude drbat na bříšku, když to budeme nejvíc potřebovat? No kdo?

A když o tom tak přemýšlím, půjdu se asi chvilku natáhnout do pelíšku ke kámošům. Určitě jim tam chybím :)

Tak dobrou noc.

Žádné komentáře:

Okomentovat